Dopełnieniem luksusowego pobytu w naszym hotelu jest wizyta
w naszej restauracji.

W ciepłych wnętrzach restauracji Beskid Goście mogą rozpocząć swój dzień od świeżo parzonej kawy z najlepszych ziaren i zdrowego podanego z uśmiechem śniadania. Na kolejne posiłki proponujemy specjalności kuchni współczesnej, staropolskiej a przede wszystkim regionalnej.

“ Tatar przy Gościu “

 

W każdy czwartek w naszej hotelowej restauracji serwujemy świeżego tatara.

Restauracja Beskid to jedyne takie miejsce w Nowym Sączu, w którym serwujemy tatara z dojrzewającej wołowiny, sprawnie przygotowanego i dosmaczanego według Państwa gustu. Najlepszy befsztyk tatarski w mieście siekany ręcznie przez naszego Szefa Kuchni przy kliencie, z wybranymi dodatkami.

Tatar z polędwicy wołowej nazywany inaczej befsztykiem tatarskim jest najpopularniejszą na świecie przystawką z surowej wołowiny.

 

Tatar świetnie komponuje się z korniszonami, cebulą i marynowanymi grzybami oraz surowym żółtkiem – to nieodłączne elementy tego dania, pozostałe składniki serwujemy według gustu klientów.

Niezrównanym kompanem tego dania jest kieliszek wysokoprocentowego alkoholu

 

W każdy czwartek tatar w wyjątkowej cenie 29,00 zł.

Zapraszamy serdecznie.

 

Menu sezonowe

Wiosenne menu / Spring menu

Przystawka / Starter

Sałata wiosenna: mix sałat, świeże pomidory, pomidory suszone,  rzodkiewka, mozzarella, miodowy vinegre

Spring salad: salad mix , fresh tomatoes, dried tomatoes, radish, mozzarella, honey vinegre

cena  19,00 pln

Zupy / Soup

Zielona zupa ze szparagami i serem feta

Green soup with asparagus and feta cheese

cena  10,00 pln

Dania główne / Main course

Łosoś z sosem koperkowym serwowany ze szparagami oraz świeżymi młodymi ziemniakami *

Salmon with dill sauce served with asparagus and fresh young potatoes

cena  35,00 pln

* Wszystkie dania z naszej karty przygotowywane są przez naszych kucharzy ze świeżych produktów i na bieżąco, w związku z tym w przypadku tego dania czas oczekiwania to 30 minut.

Grillowana pierś z kurczaka serwowana ze szpinakiem oraz suszonymi pomidorami, czerwonym ryżem i mizerią

Grilled chicken breast served with spinach and dried tomatoes, red rice, cucumber salad

cena  27,00 pln

Deser / Dessert

Domowe ciasto z rabarbarem serwowane z gałką lodów waniliowych

Homemade rhubarb cake served with vanilla ice cream

cena  8,00 pln

Deser / Dessert

Wiosenne trio lodowe: pucharek lodów o smaku dzikiej róży, mascarpone z bezą oraz aromatycznej truskawki

Spring ice trio: ice cream flavors of wild rose, mascarpone and meringue and aromatic strawberry

cena  9,00 pln

Do Restauracji Beskid, serwującej dania a’la carte
zapraszamy w godzinach 13.00 – 22.00.

 

Na pyszne śniadania w formie stołu szwedzkiego w godzinach 6.30 – 10.30.

Na specjalne okazje serwujemy również dania kuchni: – węgierskiej, – litewskiej, – niemieckiej, – włoskiej, – francuskiej oraz – meksykańskiej. Organizujemy również lunche biznesowe, uroczyste kolacje, kolacje regionalne dla grup, wieczory integracyjne.

Jeśli odnajdywanie wyjątkowych smaków kuchni z wielu regionów Europy i świata jest Twoją pasją, lub po prostu masz chęć na tradycyjne doskonale przygotowane i podane danie, zapoznaj się z pełną ofertą naszej Restauracji Biblioteka Smaku.

Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś

MENU

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

hotel, nowy sącz, małopolska, malopolska, pokój, kokoj
blog, jaki hotel wybrać, cena pokoi, booking, trivago
Biblioteka Smaku

Biblioteka Smaku

Hotel, Nowy Sacz, malopolska, superior, booking
Biblioteka Smaku

facebook, fb, Lubię to
Biblioteka Smaku

Biblioteka Smaku
Hotel, Nowy Sacz, malopolska, superior, booking